Hur stor yta behövs det för att bygga ett gym i en BRF?

Storleken på ytan som krävs för att bygga ett gym i en bostadsrättsförening beror på antalet gymutrustningar och träningsområden man planerar att ha samt antalet boende som ska använda gymmet samtidigt.

Generellt rekommenderas att man har minst 1,5-2 kvadratmeter yta per användare för att skapa tillräckligt med utrymme för att röra sig och träna säkert. Om man planerar att ha flera träningsområden med olika typer av utrustning, kan man behöva mer utrymme.

För att beräkna den totala ytan som behövs för gymmet bör man också ta hänsyn till utrymmen för omklädningsrum, duschar och toaletter, samt eventuella andra utrymmen som krävs

Ett gym i en bostadsrättsförening behöver inte vara lika stort som ett kommersiellt gym eftersom det vanligtvis bara kommer att användas av de boende i bostadsrättsföreningen. Ett gym på 20-50 kvadratmeter kan vara tillräckligt för att rymma några få maskiner, fria vikter och träningsytor för kroppsviktövningar och stretching.

Det är viktigt att komma ihåg att ytan som krävs för att bygga ett gym i en bostadsrättsförening kan variera beroende på antalet boende, deras träningsbehov och tillgängliga utrymmen i fastigheten. Det är därför viktigt att utvärdera behoven och planera noga för att skapa en trivsam och säker träningsmiljö för de boende.

Casall PRO tar hand om och hjälper er med hela processen – från ritningar, till installation och driftsättning. Vi kan även erbjuda förmånliga serviceavtal  till ert företagsgym så ni säkerställer att era träningsmaskiner alltid är i toppskick.

Kontakta oss via infopro@casall.se för att få en personlig kontakt med våra kunniga säljare så hjälper vi er att rådgöra för att få fram en så rättvis kostnadsbild som möjligt för er förening.