Hur stor yta behövs för att bygga ett Hotellgym?

Storleken på ytan som krävs för att bygga ett hotellgym beror på flera faktorer, såsom antalet hotellrum, antalet träningsutrustningar och träningsområden som man planerar att ha, samt antalet gäster som man förväntar sig ska använda gymmet samtidigt.

Generellt sett rekommenderar man att man har minst 1,5-2 kvadratmeter yta per användare för att skapa tillräckligt med utrymme för att röra sig och träna säkert. Om man planerar att ha flera träningsområden med olika typer av utrustning, kan man behöva mer utrymme.

För att beräkna den totala ytan som behövs för hotellets gym bör man också ta hänsyn till utrymmen för omklädningsrum, duschar och toaletter, samt eventuella andra utrymmen som krävs, som reception eller väntrum.

Beroende på hotellstorlek och antalet träningsområden och utrustningar, kan storleken på ytan som behövs variera från några hundra kvadratmeter till flera tusen kvadratmeter. Ett mindre hotellgym på cirka 50-100 kvadratmeter kan rymma några få maskiner, fria vikter och träningsytor för kroppsviktövningar och stretching, medan ett större hotellgym kan ha flera träningsområden, gruppträningssalar, simbassänger och andra faciliteter.

Det är viktigt att komma ihåg att ytan som krävs för att bygga ett hotellgym kan variera beroende på hotellens behov och gästers träningsbehov. Det är därför viktigt att utvärdera behoven och planera noga för att skapa en trivsam och säker träningsmiljö för gästerna.

Casall PRO tar hand om och hjälper er med hela processen – från ritningar, till installation och driftsättning. Vi kan även erbjuda förmånliga serviceavtal  till ert hotellgym så ni säkerställer att era träningsmaskiner alltid är i toppskick.

Kontakta oss via infopro@casall.se för att få en personlig kontakt med våra kunniga säljare.