Mölndal CrossFit storsatsar med Casall PRO - Casall PRO

MÖLNDAL CROSSFIT STORSATSAR MED CASALL PRO

Mölndal CrossFit gör en storsatsning tillsammans med Casall PRO. De jobbar för att göra Crossfit tillgängligt för alla – oavsett tidigare erfarenhet, mål och ambition. Genom geografisk spridning och strukturen på programmen ger de sina medlemmar rätt förutsättningar för att lyckas med hållbar och långsiktig träning.

Som ett resultat av ett gott samarbete mellan Casall PRO och Mölndal CrossFit har Casall PRO levererat och installerat ett högkvalitativt, komplett funktionellt gym för deras nya träningsarena.  Medlemmarna kan nu utveckla sin träning en i innovativ gymmiljö med professionell gymutrustning både för funktionell kondition- och styrketräning från Casall PRO och Matrix Fitness. Utrustningen är densamma som Throwdown events använder vid sina tävlingar.

Lokalen på 700m2 ger utrymmen för många unika miljöer. Utöver en arena med träningsytan på 420m2 finns här även flera olika sektioner. Ett vardagsrum fritt från träning som ska kännas just som ett vardagsrum. Ett fullutrustat kök som ger alla möjligheter att kombinera träning och mat på ett effektivt sätt. Samt ett barnrum i anslutning till träningsgolvet, där det viktigaste man har inte är mer än ett par steg bort. Lokalen är strukturerad med ett hem i åtanke – man ska kunna äta, jobba, umgås med både vänner och familj i kombination med sin träning. Olika träningsytor med all tänkbar utrustning ser de som en självklarhet i sammanhanget.

Mölndal CrossFits rigg är skräddarsydd med lösningar utvecklade helt efter deras önskemål. Den är rejäl med en längd på 10 meter lång och en höjd på 2.58. Höjden på stolparna för repklättringen är på 4,08. Riggen är utrustad med totalt 8 Squat Rack med Half Rack Bars och har 6x2 m Muscle Up Bars. Utöver det har den också 8 Ball targets. Det finns också möjlighet att komplettera med Joystick, Dip Station, Monkey Bars, Peg Boards, Jump Station, Box Säckar, Justerbar repmaskin eller en inbyggd Functional Trainer. Det är en investering som ger många möjligheter för flera olika övningar och träningsformer. Casalls rigg skiljer sig en del från övriga på marknaden, då buren är 5 mm tjockare. Detta gör att den är extremt stabil och hållbar över tid.

”Casall PRO har förstått våra behov och levererat med 100% precision. De är med oss vid vår sida när vi sakta växer vidare. Först och främst har Casall PRO högkvalitativa produkter som vi under många år satt på prov i andra sammanhang. Utöver det har de också enligt mig marknadens absolut bredaste sortiment med kombination funktionell träning och traditionellt Gym! Vi har hittills inte stött på produkter man inte kunnat leverera. Jag vill också ge Casall PRO beröm för att man dels köper närproducerade produkter och dels att man har ett stort lager. Vi har inte haft några leverans förseningar trots COVID 19 – vi fick till och med allt levererat och klart 4 dagar före utlovat datum.” – Homan Elfström, en av ägarna vid Mölndal CrossFit

Med en lång och mångsidig bakgrund i träningsbranschen med erfarenheter från motorsport, kampsport, triathlon, OCR och vanligt gym startade Homan Elfström sin bana inom crossfit år 2014. Han har fastnat för denna sport och fortsätter vara en all-ätare inom träning vilket är en möjlighet inom crossfit, då det är skapat för att man ska kunna möta allt.

URVAL AV MÖLNDALS CROSSFITS UTRUSTNING

Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

Casall PRO