Matthew Griffiths - Casall PRO

Matthew är föreläsare och personlig tränare inom områdena hälsa och fitness. Hans träningsstil är allsidig och han integrerar många träningsformer i en för att utforska kroppens möjlighet och kapacitet.

Matthew understryker vikten av att sätta din rörlighet främst, då det skapar en plattform för att prestera bra fysiskt. Att töja ut lederna och öka elasticiteten i de mjuka vävnaderna hjälper kroppen att röra sig obegränsat. Oavsett om du är atlet eller vill känna glädje och lätthet i att leka med barnen är en bra och effektiv rörlighet grundläggande för optimal fysisk prestation.

“Jag jobbar med 3DFT (3-dimensionell funktionell träning) vilket innebär att få kroppen att röra sig i många olika rörelsemönster; lateralt, framåt-bakåt och i rotation. Forskning stödjer det faktum att varierade rörelser hjälper till att förstärka människans funktionalitet och reducera potentiella skador. “

Matthew Griffiths

Matthews favoriter från PRO-sortimentet

Vad är din syn på träning?

Byt ut vanlig konditionsträning mot intervallträning! Vägen till bättre kondition är inte en lång och långsam marsch, korta perioder av högintensivt arbete i kombination med långsammare återhämtningsarbete. 15 till 20 minuters intervallträning på detta sätt kan ge mer än en timmes traditionell konditionsträning. Det ger mer tillbaka för tiden du lägger ner!

Bästa redskapet från Casall och varför.

Medicinbollen. Variationen som kommer med det här träningsredskapet kan troligen göra det till ett av de bästa och mest användningsbara redskapen någonsin. Det kan stärka dina individuella svagheter så att du kan röra dig mer fritt och kraftfullt i vardagen och inspirera dig att skapa oändliga övningar (och workout drills). Medicinbollar kan användas till att stärka och forma kroppen i alla möjliga 3D-rörelser. De utmanar våra kroppar att hitta stabilitet och rörlighet i positioner man normalt inte utför i gym-miljö men som är oerhört vanliga i sport och vardag.

Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type

Casall PRO